Soms moet ik lachen om mijn eigen aantekeningen

Zoals de titel al duidelijk maakt: soms moet ik lachen om mijn eigen aantekeningen. Je hebt mensen die lachen om hun eigen grapjes en over die mensen wordt vaak lacherig gedaan. Want lachen om jezelf, dat is ijdelheid en ijdelheid, daar houden wij hier niet van. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg! Zelfspot mag eventueel wel, als je maar heel duidelijk laat merken dat het inderdaad zelfspot is, dan wil het zelfs nog weleens sympathie oproepen.

Dit alles is echter niet van toepassing. Mijn aantekeningen zijn bedoeld om mijn schrijfblog nog beter volgens mijn wensen in te richten, dus nee, het zijn geen grapjes. Zelfspot zou ook een beetje belachelijk zijn, aangezien de aantekeningen dus voor mezelf bedoeld zijn en niet voor de buitenwereld. Overigens ben ik er wel fan van, maar dan niet vanuit een Doe maar gewoon-ideologie, maar meer omdat zelfspot gewoon grappig is. Helaas is dat ook al niet mijn bedoeling.

Wat er dan zo grappig aan is? Geen idee! Weet je, ik post die zogenaamd lachwekkende opmerkingen gewoon en als mensen meelachen, dan is dat mooi meegenomen. En zo niet, dan leg ik mij er maar bij neer dat ik best wel een vreemde vogel ben…

  • Deze blogpost van Blogaholic bracht mij op het idee van een overzichtsartikel/ verzamelpost en dit wil ik ermee: ‘Periodiek een overzichtsartikel/ verzamelpost publiceren, bijvoorbeeld met mijn publicaties van het afgelopen halfjaar. Het moeten er dan wel meer dan twee zijn ;-)’
  • En dan mijn reactie op een suggestie uit het (verder geweldige!) boek Blogging for writers: ‘Doe ik liever niet, geen zin in gezeur.’
  • En tot slot mijn overweging hoe ik de nieuwe Camp NaNoWriMo op mijn blog ga bespreken: ‘Dagelijks aantal woorden is een goed idee tijdens (Camp) NaNoWriMo; zo houd ik mijn lezers betrokken bij deze schrijfuitdaging. Korte updates zijn dan het leukst, want ik ga niet dagelijks hele verhalen vertellen over mijn woordaantal.’

Lachen is toegestaan, maar niet vereist. De aard van het lachen (meelachen, uitlachen, toelachen) is eveneens zelf in te vullen, hoewel ik stiekem mijn voorkeuren heb. Nee, ik doe niet gewoon en nee, het is nooit gek genoeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s