Schrijfblog Wendy Schuchmann: veranderingen en plannen (maart 2015)

Ik ben er al een tijdje mee bezig: veranderingen op mijn schrijfblog. Inmiddels hebben enkele plannen zich ontwikkeld tot resultaten, terwijl de andere plannen zich steeds verder aan het ontwikkelen zijn. Om het allemaal niet nodeloos vaag te houden, kan ik alvast het volgende vertellen.

Wat is er veranderd?

  • Ik heb een Premium account afgesloten bij WordPress, wat meer mogelijkheden biedt om mijn schrijfblog zo in te richten als ik het wil. Een groot voordeel: geen advertenties meer!
  • Ik heb mijn domeinnaam veranderd in wendyschuchmann.nl Dat is mijn naam en daar wil ik op gevonden worden.
  • Ik heb het Adelle Thema verwijderd en het Personal Thema geïnstalleerd. Want hoewel ik het Adelle Thema erg mooi vind, past het niet voldoende bij mijn ontwikkeling als schrijver. Het is een expliciet vrouwelijk thema, terwijl ik niet uitsluitend voor vrouwen schrijf. Ook heeft het een erg lieve, romantische uitstraling, terwijl ik niet uitsluitend lieve, romantische verhalen schrijf. Het Personal Thema vind ik beter bij mijn schrijfplannen passen, omdat het neutraler, rustiger en overzichtelijker overkomt. Ik vind dit thema een prettige en professionele uitstraling hebben. Volgens WordPress is het dan ook voor schrijvers bedoeld.

Wat gaat er verder veranderen?

  • Ik ga meer delen over mijn interesses en activiteiten naast het schrijven. Hoewel dit een schrijfblog is en blijft, ben ik tot de conclusie gekomen dat een volledige focus op mijn schrijfontwikkeling minder interessant is voor lezers. Ik wil hier namelijk geen promotionele blog van maken. Het idee is om mijn schrijfontwikkeling als focus te behouden, maar daarnaast regelmatig nieuws te delen over mijn andere interesses en activiteiten. Zo krijgen lezers een veelzijdiger en vollediger beeld van mij.
  • Ik ga een aparte categorie ‘Cultuur’ aanmaken, met updates over mijn culturele interesses en activiteiten. Aangezien cultuur en schrijven veel raakvlakken hebben, past dit sowieso goed bij de interesse van lezers.
  • Ik ga een tag aanmaken voor schrijfboeken en af en toe een schrijfboek beoordelen. Dit sluit mooi aan bij het hoofdthema van mijn schrijfblog: schrijven.

Veel veranderingen dus! Ik ben er niet altijd een grote fan van, maar als ik zelf de initiator ben, kan ik er wel degelijk blij van worden. Ik hoop van harte dat mijn lezers deze vreugde met mij delen en mijn vernieuwde schrijfblog graag lezen!

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s