Schema’s maken voor Camp NaNoWriMo

Het was geloof ik al duidelijk dat ik vorig jaar nogal enthousiast ben geworden over (Camp) NaNoWriMo. Mocht dit toch niet helemaal over zijn gekomen, dan nu hopelijk wel. Dat betekent namelijk dat ik, zonder verdere uitleg, kan vertellen over mijn huidige schrijfgerelateerde project. Geen daadwerkelijk schrijfproject, maar iets dat mijn toekomstige Camp-deelname mooi kan ondersteunen.

Ik ben bezig met schema’s die de gemiddelde dagelijkse woordaantallen weergeven voor Camp NaNoWriMo. Niet de woordaantallen die ik heb behaald, die weet ik immers niet van tevoren, maar de woordaantallen die nodig zijn om te kunnen winnen. Het mooie aan Camp NaNoWriMo is dat je kunt kiezen uit woordaantallen tussen de 10.000 en (ja, het staat er echt!) 1.000.000. Dit maakt het project geschikt voor mijn focus op korte verhalen. Niet die miljoen woorden, maar juist de ruimte tussen de 10.000 en 17.500 sluit mooi aan bij mijn jaardoel voor 2015.

Er zijn verschillende mogelijkheden. Omdat Camp NaNoWriMo plaatsvindt in de maanden april en juli, heb ik de ene maand 30 dagen om mijn doel te behalen en de andere maand 31 dagen. Bovendien wil ik kiezen voor woordaantallen tussen de 10.000 en 17.500. Zo kom ik uit bij de volgende verdeling, waarbij de woordaantallen zijn afgerond naar hele getallen:

April (30 dagen)

  • 10.000 woorden: 334 woorden per dag.
  • 12.500 woorden: 417 woorden per dag.
  • 15.000 woorden: 500 woorden per dag.
  • 17.500 woorden: 584 woorden per dag.

Juli (31 dagen)

  • 10.000 woorden: 323 woorden per dag.
  • 12.500 woorden: 404 woorden per dag.
  • 15.000 woorden: 484 woorden per dag.
  • 17.500 woorden: 565 woorden per dag.

De schema’s zelf plaats ik niet in deze blogpost; daarmee wordt hij wel erg lang. Misschien plaats ik wel een schema tijdens Camp NaNoWriMo zelf. Ik ben er nog niet helemaal uit in hoeverre ik ze precies bij deze blog betrek, maar dat de schema’s mij verder gaan helpen en dat het erg leuk is om ze te maken, daar ben ik wel degelijk van overtuigd geraakt. Ik ben nogal van de schema’s, overzichten en lijsten. Mijn creativiteit lijdt er niet onder, integendeel! Ik word er juist creatiever van.

Gepubliceerd door

Een reactie op “Schema’s maken voor Camp NaNoWriMo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s