Schrijfjaar 2015: focus op korte verhalen

Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen: waar wil ik mij in 2015 op schrijfgebied mee bezighouden? Het afgelopen jaar ben ik behoorlijk actief geweest: ik heb korte verhalen en columns geschreven en gepubliceerd, aan schrijfwedstrijden deelgenomen (deels samenhangend met het vorige punt), schrijfboeken gelezen en manuscripten geschreven in het kader van (Camp) NaNoWriMo. De grote vraag is natuurlijk: ga ik deze lijn voortzetten, of pak ik het juist heel anders aan? 

Om even een braaf, politiek-correct antwoord te geven: de waarheid ligt in het midden. Ik ga het dit jaar niet geheel hetzelfde aanpakken, maar ik ga ook niet radicaal het roer omgooien. Zo ben ik tevreden met mijn schrijfontwikkeling, maar acht ik bepaalde zaken voor verbetering vatbaar. Daarom wordt 2015 het jaar van focus en verdieping. En zoals de titel van deze blogpost al doet vermoeden, focus ik mij graag op korte verhalen.

Ik geniet ervan om korte verhalen te lezen en ik geniet er minstens zo van om ze te schrijven. Ik wil er ook steeds beter in worden. Niet dan weer deze tekst en dan weer die tekst, maar mij echt verdiepen in een discipline. De romans-in-wording zijn geduldige wezens, zij komen echt wel weer aan bod. Nu staan de korte verhalen centraal. En weet je hoe leerzaam dat voor mij is? Nou, zo leerzaam dus:

  • Zoals ik al zei: hoe meer ik mij focus op korte verhalen, hoe meer ik op dat gebied zal groeien.
  • Korte verhalen zijn (jawel) kort, afgerond en concreet. Ik voel mij voldaan als ik een mooi verhaal heb geschreven.
  • Als ik gestaag doorschrijf, doe ik steeds meer ervaring op en bouw ik een steeds uitgebreider schrijf-cv op.

Zelfs mijn vorig jaar verworven (Camp) NaNoWriMo-enthousiasme kan ik gewoon in de praktijk blijven brengen, want tijdens Camp zijn korte verhalen toegestaan en tijdens de reguliere NaNoWriMo kan ik rebelleren!

Andere tekstvormen worden door mij niet taboe verklaard. Het is dus best mogelijk dat er, waar dan ook, een of meer columns van mij verschijnen. Of dat ik meer blogpostjes ga schrijven. Dat laatste is zelfs heel goed mogelijk, want ik wil meer uit deze blog halen dan ik tot nu toe heb gedaan. Korte verhalen zijn echter de focus. Die zijn gewoon het belangrijkst. En hoe meer mooie verhalen ik schrijf en publiceer, hoe vaker ik hier van mij laat horen.

En van mij laten horen, dat doe ik graag op deze schrijfblog.

Gepubliceerd door

6 reacties op ‘Schrijfjaar 2015: focus op korte verhalen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s