Een vriendelijk notitieboekje voor elke dag

Notitieboekje voor elke dag

Elke dag schrijven is belangrijk. Mijn deelname aan NaNoWriMo en Camp NaNoWriMo heeft mij dat nog eens extra doen inzien. Maar zelfs tijdens deze mooie maanden schreef ik niet elke dag aan mijn manuscripten. Wel heb ik beide keren mijn doelstellingen behaald, maar de ene dag deed ik toch meer dan de andere.

Toch wil ik elke dag iets met mijn schrijven doen. Het hoeft niet per se een bestaand verhaal of manuscript te zijn en ik hoef ook niet per se iets nieuws te beginnen. Ik doe het allemaal graag, maar het hoeft niet elke dag. Als ik maar schrijf. Het vriendelijke notitieboekje dat ik vandaag heb aangeschaft, nodigt mij uit tot dagelijks schrijven.

Ik kan mijn gedachten in dit boekje kwijt. Plotselinge ideeën die niet direct passen in een bestaand verhaal en niet concreet genoeg zijn voor een nieuw verhaal. Mijn mening over dingen die ik om mij heen zie gebeuren. Persoonlijke reflecties. Indrukken. En, natuurlijk, het schrijven zelf. Al mijn gedachten zijn welkom in dit vriendelijke notitieboekje.

In een maatschappij die vrijheid predikt maar tegelijkertijd conformisme eist, is een vriendelijk notitieboekje een primaire levensbehoefte.

Zo, nu weten jullie gelijk de openingszin.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s