NaNoWriMo 2014: wat doe ik mijn personages aan?

Participant-2014-Twitter-Profile

NaNoWriMo 2014: ik heb er al eerder over geschreven. Met het plannen en plotten gaat het de goede kant op. Ik weet wat ik mijn personages aan ga doen. 

Om een strenge berisping te voorkomen: het valt mee. In vergelijking met sommige eerdere verhalen die ik heb geschreven, ben ik deze keer vrij mild in de omgang met mijn personages. Ik laat ze geen vreselijke dingen meemaken, hoewel ze daar zelf misschien anders over zullen denken. Maar goed, ze hebben dan ook geen thrillerverhalen van mij gelezen. Dat kunnen ze ook niet, want ze bestaan pas per aanstaande zaterdag en geen dag eerder. Maar daar heb ik het al eerder over gehad. De regel van 1 november.

Mijn ongeduld neemt met de minuut toe. Gelukkig is Noortje, een van mijn personages, het toonbeeld van ongeduld. En Mark, een ander personage, is dat ook. Nu vragen jullie je natuurlijk af of ze erg met elkaar gaan botsen, want twee ongeduldige mensen, dat kan bijna niet goed gaan, toch? Om het nog iets spannender te maken, kan ik alvast vertellen dat ze niet alleen ongeduldig zijn, maar ook nog eens temperamentvol. De vraag is daarom eerder wat mijn personages elkaar aan gaan doen, dan wat ik ze verdorie toch eens aan ga doen (om zelf ook maar even temperamentvol te klinken). Hoewel ze dat natuurlijk wel op mijn commando doen, dus zo onschuldig ben ik nu ook weer niet.

Schuldig of onschuldig, geduldig of ongeduldig: het maakt ook eigenlijk niets uit. Waar het om gaat, is dat ik zaterdag eindelijk aan mijn manuscript ga beginnen en dat het woordje ‘eindelijk’ helemaal niets met ongeduld te maken heeft.

Gepubliceerd door

Een reactie op “NaNoWriMo 2014: wat doe ik mijn personages aan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s