NaNoWriMo 2014: plotten en mij vol ongeduld verheugen

Participant-2014-Twitter-Profile

Deze zomer deed ik voor het eerst mee aan een NaNoWriMo-activiteit, namelijk Camp NaNoWriMo juli 2014. Nu is het werken aan Bindingsangst voor gevorderden mij zo goed bevallen, dat ik na een levendige innerlijke dialoog heb besloten om ook deel te nemen aan de officiële NaNoWriMo van dit jaar. Er is alleen een niet te verwaarlozen probleem: ik mag nog niet schrijven.

Misschien klinkt die laatste zin wat merkwaardig, maar het is toch echt het geval. De hele filosofie achter NaNoWriMo is namelijk dat je in een maand tijd 50.000 woorden schrijft. Als ik nu al begin met schrijven, ga ik tegen de doelstelling in en heeft deelname eigenlijk niet zo veel zin meer. Het leuke is nu juist ervaren dat het lukt – ervan uitgaand dat het mij gaat lukken, maar daar ga ik mijn uiterste best voor doen! Plannen en plotten mag wel, en dankzij deze mentale activiteiten heb ik alvast een synopsis kunnen schrijven. Deze synopsis staat aan de basis van het nog te schrijven werk Luister naar de golven. Komende weken zal ik regelmatig de zee opzoeken om te luisteren en mijn ideeën verder te ontwikkelen. Maar op dit moment luister ik vooral naar een stevige wind, wat mij betreft het ideale schrijfweer. Wordt vervolgd!

Gepubliceerd door

2 reacties op ‘NaNoWriMo 2014: plotten en mij vol ongeduld verheugen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s