De geschiedenis van mijn Coming of age-manuscript

In mijn blogpost over werken in wording vertelde ik dat ik bezig ben met een Coming of age-manuscript. Sinds februari of maart schrijf ik met tussenpozen aan dit verhaal. Soms maanden niet, soms meerdere hoofdstukken op een dag. Ik geniet ervan en ben blij dat ik nu eindelijk concreet aan dit manuscript werk. Het is een verhaal dat wat mij betreft geschreven moet worden. Dat vind ik al jaren…

De wortels van mijn in ontwikkeling zijnde Coming of age-verhaal liggen in mijn studententijd. Er was een verhaal dat ik wilde vertellen, maar de juiste vorm weigerde zich aan te dienen. Meerdere verhalen en romanschetsen vertrouwde ik toe aan papier en beeldscherm. Verhalen en romanschetsen waarin telkens dezelfde personages en dezelfde onderwerpen opdoken. Af en toe veranderde ik een naam, maar het principe bleef hetzelfde.

Dit verhaal bleef mij achtervolgen. Niet op een hinderlijke manier, want het betekende en betekent veel voor mij. Toch liet ik deze schetsen nooit aan anderen lezen en sprak ik er ook zelden tot nooit over. Het was mijn project, maar wat voor project, dat wist ik niet. Wel besefte ik dat het iets voor de langere termijn zou worden. Blijkbaar was ik er op dat moment nog niet klaar voor om het verhaal te schrijven.

Begin dit jaar trok het verhaal ineens mijn aandacht. Jarenlang had ik er nauwelijks aan gedacht en nu wilde het geschreven worden. Ik was er klaar voor. Ik ben er klaar voor. Dus schrijf ik aan dit Coming of age-verhaal. Niet dat ik verwacht snel klaar te zijn. Zoals ik in die andere blogpost vertelde, moet ik helemaal tevreden zijn. Nu is dat sowieso iets wat ik belangrijk vind (Hoewel… deze maand krijg ik de beoordeling van een verhaal waar ik onzeker over was en ben), maar aan dit manuscript stel ik extra hoge eisen. Ik kan dus helemaal niets concreets zeggen over het eventuele verschijningsmoment; alleen de geschiedenis kan ik met jullie delen. Als Bachelor in dit mooie vakgebied vind ik dat alleen maar leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s