Slaapdronken hoofden en verdwijnende verhalen

Gisteravond begon ik vol goede moed aan een verhaal voor een schrijfwedstrijd. Het idee zat al even in mijn hoofd en het werd toch echt eens tijd om, tussen de andere teksten door, ook dit verhaal aan het beeldscherm toe te vertrouwen. Het resultaat mocht er, voor een eerste versie, best zijn, zo concludeerde ik met mijn slaapdronken hoofd. Tevreden klikte ik een overbodige (want lege) pagina weg… om vervolgens het hele verhaal kwijt te raken!

Na enkele verbale uitingen van mijn Eminem-enthousiasme ten gehore te hebben gebracht, schreef ik het verhaal opnieuw. Deze nieuwe versie was beter dan wat ik mij van het oorspronkelijke verhaal herinnerde. Met mijn nog steeds slaapdronken hoofd sloeg ik het bestand op. De overbodige lege pagina liet ik braaf met rust.

Moraal van het verhaal: behandel een slaapdronken hoofd als lichtelijk ontoerekeningsvatbaar en gun overbodige lege pagina’s hun bestaansrecht, want als je ze niet met de grootste eerbied behandelt, is hun wraak behoorlijk zuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s